CONTACT

CONTACT

portretten

zelfportretten

abstract werk

figuratief werk

De site bevat een selectie van mijn werk.

Het eerste deel van mijn collectie, is een zoektocht naar tegenstellingen in zowel kleur als vorm, dit is vooral in mijn abstracte werken terug te zien. Ook de vogelschilderijen dateren uit die periode. Het maken van afbeeldingen van mensen vond ik destijds erg lastig. Door ze af te beelden als vogels met vleugels in plaats van armen, bleef er een bepaalde afstand.

Daarna begon ik steeds vaker beelden te maken, met als aanleiding gebeurtenissen die ik meemaakte. Beelden die een ontmoeting weerspiegelen van mijzelf en de buitenwereld. Krabbetjes op het Noordzeestrand tijdens de strand6daagse, beelden uit het Groningse landschap tijdens fietstochten of het autoritje naar mijn werk. Het contrast tussen de figuratieve waarneming en de abstracte uitvoering daarvan, manifesteert zich in deze schilderijen optimaal.

 

De afgelopen 25 jaar heb ik tussen bovenstaande werken door, veel portretten gemaakt. Een portret is voor mij meer dan een weergave van een gezicht. Ik combineer de gezichten met geometrische vormen (de cirkel). Hierin uit ik het contrast tussen figuratief en abstract. De cirkel is het symbool voor het leven, er is geen begin of eind, het leven zal altijd doorgaan.

Zelfportretten bevatten een weergave van mijn eigen gevoelens. In de portretten van een ander, wil ik de persoon weergeven, niet alleen een beeltenis. Het gezicht van de ander laat meer aflezen, dan er aan woorden gezegd kan worden.

 

 

COLLECTIE EN PRIJSLIJST

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.